Ik ben Martien Mourits, 41 jaar jong en woonachtig in Uden. Ik woon daar met mijn vriendin Marijke, dochter Pippa en onze kat genaamd Pringles. Na mijn studie in Eindhoven, heb ik in de zakelijke dienstverlening gewerkt als consultant. De laatste jaren werk ik als Project Manager, waar ik alle opgedane kennis bij elkaar kan gebruiken.

Mijn interesse voor fotografie begon toen ik nog maar een jaar of 17 was. Ik was gefascineerd door de foto’s die een leraar op reis in ItaliĆ« had gemaakt. Niet veel later was ik in het bezit van mijn allereerste spiegelreflexcamera en dacht ik ook mooie foto’s te kunnen maken. Dat was helaas niet meteen zo. Een lange zoektocht naar de juiste fotorolletjes (jaja, zo lang geleden…) en lenzen begon toen. Het zoeken naar goede rolletjes hoeft gelukkig niet meer, het zoeken naar de ideale lens is gebleven.

Mijn passie begon buiten met mooie landschappen, steden of andere taferelen vast te leggen. Daarna kreeg ik steeds vaker de vraag om portretten te fotograferen en om evenementen, bruiloften, presentaties, klantendagen, producten en andere promoties op de foto te zetten. Mijn aandacht verschoof ook van het achterna zitten van het mooie licht, zelf het licht te kunnen sturen in een studio omgeving met flitsers en softboxen.

Naast het fotograferen geef ik ook al bijna 10 jaar trainingen, cursussen en workshops. Een mooie gelegenheid om mijn passie voor creativiteit te combineren met het werken met mensen.

Close Menu