Hoe krijg ik mijn foto’s?

Als je daar geen voorkeur voor hebt, gaat dat via een online filesharing (WeTransfer of Dropbox). Ook is het mogelijk de bestanden via FTP beschikbaar te stellen. De bestanden zijn voor tenminste 3 maanden beschikbaar, maar kunnen altijd achteraf opnieuw opgevraagd worden zonder aanvullende kosten.

Hoe lang blijft de downloadlink actief?

De download link blijft 7 dagen actief, daarna komt deze automatisch te vervallen. Niet gelukt om de foto’s op tijd te downloaden? Geen probleem. De foto’s blijf ik langere periode bewaren, dus ik kan de link snel weer opnieuw aanmaken.

Wat is een Shooting List?

Een shooting list is een lijst met onderwerpen die absoluut gefotografeerd moeten worden. Dit gebruik ik bijna altijd bij het registreren van evenementen. Deze lijst bespreken we ook vooraf, vaak aan de hand van het programma van die dag zodat ik weet wanneer ik op welke plek moet zijn. Zo voorkom ik dat ik die personen of gebeurtenissen vergeet te fotograferen, die zo speciaal voor je zijn.

Welke bewerkingen voer je uit op de foto’s van events?

Het liefst natuurlijk zo min mogelijk, tenzij het vooraf is afgesproken. Bij evenementen gaat het hierbij alleen om kleur, contrast en belichting, zodat alle foto’s binnen een serie hetzelfde karakter hebben.

Welke bewerkingen voer je uit op portretfoto’s?

Uiteraard is dit afhankelijk van de wensen van de klant, maar mijn uitgangspunt is het volgende:

Bij portretfotografie is mijn stelregel dat ‘tijdelijke’ oneffenheden (wallen, pukkeltjes) worden weggepoetst, blijvende kenmerken (rimpeltjes, moedervlekken) laat ik met rust. In mijn belichting (flitsers) zorg ik er natuurlijk al voor dat jij als model optimaal belicht wordt.

Hierin is natuurlijk alles bespreekbaar, dus geef hierin gerust je wensen aan.

In welk formaat/afmetingen lever je de foto’s aan?

Standaard lever ik de foto’s in JPEG formaat aan, in verschillende afmetingen:

  • Groot formaat: ~30MP (6720 x 4480 pixels)
  • Klein formaat: 1MP (geschikt voor Social Media)
Lever je ook RAW bestanden aan?

RAW bestanden geven een onbewerkte beeld weer en hebben altijd een nabewerking nodig om de impressie te geven zoals ik die als fotograaf bedoeld heb. Als ik de onbewerkte foto zou afleveren,

Welke camera gebruik je?

Ga voor een overzicht van al mijn apparatuur naar deze pagina.

Close Menu